Refugi per ratpenats a Les Salines

Coordinació del projecte de construcció d'un niu de ratpenats

Informació del projecte

Client Consorci Salines Bassegoda
Data 2018-2019
Temàtica

Descripció del projecte

Projecte de millora de l’hàbitat dels quiròpters, realitzant un refugi per ratpenats cavernícoles mitjançant tècniques de bioconstrucció a l’Espai Natural de les Salines. L’edifici és de rajols de fang (adobe) i està revestit de terra i calç, que li ofereix uns colors integrats al paisatge. El projecte ha sigut impulsat des del Consorci Salines Bassegoda, amb el finançament de l’Obra Social de La Caixa.

Els ratpenats que trobem a la zona són insectívors, mengen mosquits, papallones de nit, escarabats… Això fa que siguin un bons aliats, a l’hora de controlar possibles plagues. Però a l’hora són un a grans indicadors de l’estat de salut del nostre entorn, observant les variacions de les seves poblacions podem saber com està el nostre ecosistema més proper.

Des de Gisfera s’han portat a terme les tasques de redacció del projecte, suport al procés constructiu, organització de les jornades de voluntariat, recerca de finançament i suport a la reintroducció dels quiròpters.

El procés de bioconstrucció ha sigut realitzat per Oriol Ballliu, de Roca Mare. I s’ha comptat amb l’assessorament tècnic d’en Xevi Puig, expert en quiròpters i col·laborador habitual del Museu de Ciències Naturals de Granollers.

Més informació: Petita construcció de blocs de fang en un entorn excepcional

You are donating to : Projecte liró

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...