Biodiversitat

Tot i que vivim en entorns principalment urbans, i en conseqüència, hem patit una certa desconnexió amb el món natural, continuem necessitant que el nostre entorn més immediat gaudeixi d’un bon estat de conservació.

Molts espais naturals han patit canvis greus degut a la nostra elevada capacitat transformadora, esdevenint paisatges alterats amb un baix nivell de funcionalitat i amb poca qualitat ecològica.

Des de Gisfera aportem solucions i estratègies per a la gestió i la conservació dels hàbitats i la seva biodiversitat, fem estudis tècnics, dissenyem i executem projectes de restauració d’espais naturals degradats i ús públic.

Millora i restauració d'hàbitats

Dissenyem i executem projectes de recuperació d’hàbitats degradadats o que han patit algun impacte, amb l’aplicació de tècniques de bioenginyeria i treballs de restauració que permeten naturalitzar, gestionar l’ús públic, conservar i retornar el lloc al seu estat natural. 

Bioenginyeria

Des de Gisfera aportem solucions tècniques per tal de portar a terme accions de millora d’aquells espais que han patit degradació o impacte, aplicant tècniques de bioenginyeria i treballs de restauració.

Renaturalització

També, adeqüem indrets que han estat totalment alterats donant-los una nova vida o un nou ús mitjançant la seva renaturalització, aconseguint millorar la seva funció en l’ecosistema.

 

Gestió de fauna i flora

El reforç de les poblacions mitjançant la reintroducció d’individus pot evitar la regressió d’una espècie en l’ecosistema. Sempre que sigui possible apostem per implicar la comunitat en els projectes de reintroducció per facilitar la seva pervivència.

Estudis i recerca

Duem a terme estudis del territori que avaluen l’estat de les espècies de fauna i flora presents en un espai natural mitjançant inventaris i l’aplicació de tècniques no intrusives amb sistemes de caixes niu i fototrampeig. La informació que obtenim d’un territori ens permet plantejar solucions i estratègies per a la seva gestió i conservació.

El paisatge és la interacció entre les persones i el seu medi natural. La natura és la matèria primera, les persones la modifiquen i el paisatge és el producte final

Últims projectes realitzats

 

Reintroducció de l’òliba a Vilablareix

Aquest mes de juny el municipi de Vilablareix ha participat al projecte de reintroducció de l’òliba als nostres pobles. Gràcies...
Llegir més
Llegir més
 

Reintroducció de l’òliba a Aiguaviva

Aquest 2021 s’ha desenvolupat el projecte òlibes a Aiguaviva, amb la participació de l’ajuntament i la implicació de l’escola Vilademany. ...
Llegir més
Llegir més
 

Construcció de caixes niu

Hem proveït de diferents models de caixes niu per instal·lar al poble d’Aiguaviva.
Llegir més
 

Projecte òlibes a les Salines

Projecte participatiu de reintroducció de l'òliba als municipis de l'EIN de les Salines
Llegir més
 

Recuperació d’hàbitats al Parc Natural del Cap de Creus

Recuperació d’hàbitats d’Interès Comunitari i tractament de flora invasora a Cap Norfeu.  
Llegir més
 

Construcció d’un “Hide” d’observació de fauna a un allotjament rural

Construcció d’un hide d'observació de fauna per tal de millorar de l’oferta ecoturística de l'allotjament
Llegir més
 

Restauració del bosc de ribera de la Riera de Gou

Millora del bosc de ribera a la zona de la riera de Gou i del pantà d’en Mallol al municipi...
Llegir més
Llegir més
 

Estudi d’impacte ambiental d’una escala de peixos

Redacció de l’Estudi d’Impacte Ambiental de la construcció d’una escala de peixos en una resclosa al Riu Brugent, a les...
Llegir més
Llegir més

You are donating to : Projecte liró

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...