(+34) 621 21 96 34 info@gisfera.com

Biodiversitat

[gdlr_quote align=”center” ]El paisatge és la interacció entre les persones i el seu medi natural. La natura és la matèria primera, les persones la modifiquen i el paisatge és el producte final[/gdlr_quote]

Tot i que vivim en entorns principalment urbans, i en conseqüència, hem patit una certa desconnexió amb el món natural, continuem necessitant que el nostre entorn més immediat gaudeixi d’un bon estat de conservació.

Molts espais naturals han patit canvis greus degut a la nostra elevada capacitat transformadora, esdevenint paisatges alterats amb un baix nivell de funcionalitat i amb poca qualitat ecològica.

Des de Gisfera aportem solucions i estratègies per a la gestió i la conservació dels hàbitats i la seva biodiversitat, fem estudis tècnics, dissenyem i executem projectes de restauració d’espais naturals degradats i ús públic.

Dissenyem i executem projectes de recuperació d’hàbitats degradadats o que han patit algun impacte, amb l’aplicació de tècniques de bioenginyeria i treballs de restauració que permeten naturalitzar, gestionar l’ús públic, conservar i retornar el lloc al seu estat natural. 

Bioenginyeria

Des de Gisfera aportem solucions tècniques per tal de portar a terme accions de millora d’aquells espais que han patit degradació o impacte, aplicant tècniques de bioenginyeria i treballs de restauració.

Renaturalització

També, adeqüem indrets que han estat totalment alterats donant-los una nova vida o un nou ús mitjançant la seva renaturalització, aconseguint millorar la seva funció en l’ecosistema.

 

El reforç de les poblacions mitjançant la reintroducció d’individus pot evitar la regressió d’una espècie en l’ecosistema. Sempre que sigui possible apostem per implicar la comunitat en els projectes de reintroducció per facilitar la seva pervivència.

Duem a terme estudis del territori que avaluen l’estat de les espècies de fauna i flora presents en un espai natural mitjançant inventaris i l’aplicació de tècniques no intrusives amb sistemes de caixes niu i fototrampeig. La informació que obtenim d’un territori ens permet plantejar solucions i estratègies per a la seva gestió i conservació.

Últims projectes realitzats