Projectes integrals

Conservació, sensibilització i cohesió social

La recuperació de l'òliba

Una espècie ecosistèmica

  • La reintroducció de l’òliba, comporta una millora de l’ecosistema i permet la recuperació d’una peça important del nostre patrimoni, aportant beneficis importants a la població humana.

Un projecte pedagògic

  • El projecte ens dóna l’oportunitat d’apropar el mètode d’estudi científic, i el respecte a la biodiversitat més propera a les escoles, i el coneixement de la natura a la població.

Un motiu de cohesió social

  • La participació ciutadana en projectes de biodiversitat, i en aquest cas amb la col·laboració de la fixació dels pollets d’òliba al territori, facilita el vincle emocional amb l’espècie i genera cohesió social.

Punts de biodiversitat participativa

En els darrers anys s’han posat de manifest els beneficis ambientals dels jardins i la vegetació urbana present als principals nuclis poblacionals, reconeixent la seva funció clau en l’equilibri de l’ecosistema urbà.

Biodiversitat urbana

  • La creació d’un punt verd amb espècies vegetals autòctones, amb caixes nius i hotels d’insectes redueix els impactes del canvi climàtic.

El projecte pedagògic

  • Oportunitat d’apropar el concepte d’ecosistema, i el respecte a la biodiversitat més propera, a les escoles, i el coneixement de la natura a la població.

Cohesió social

  • La participació ciutadana en projectes de biodiversitat, i la presa de decisió, facilita el vincle emocional amb l’espai i genera cohesió social.

Comunitats naturalistes

La preservació dels espais naturals locals pot ser un element de cohesió social i alhora de donar valor al nostre entorn. Els municipis amb observadors de la natura són els que aconsegueixen tirar endavant projectes i millores ambientals.

Entre els beneficis ambientals d’aquests àmbits destaquen la seva funció correctora de la contaminació atmosfèrica, la millora del microclima urbà o la reducció dels impactes ambientals.

Així mateix, els jardins faciliten l’adaptació de la matriu urbana a les pertorbacions i els impactes que genera el canvi climàtic.

Biodiversitat local

  • La creació d’un punt verd amb espècies vegetals autòctones, amb caixes nius i hotels d’insectes redueix els impactes del canvi climàtic.

Projecte pedagògic

  • El projecte ens dóna l’oportunitat d’apropar el concepte d’ecosistema, i el respecte a la biodiversitat més propera, a les escoles, i el coneixement de la natura a la població.

Cohesió social

  • La participació ciutadana en projectes de biodiversitat, i en aquest cas en la presa de decisió de com es vol el punt de biodiversitat o la seva construcció facilita el vincle emocional amb l’espai i genera cohesió social.

Projectes realitzats

 

Projecte òlibes a les Salines

Projecte participatiu de reintroducció de l'òliba als municipis de l'EIN de les Salines
Llegir més
 

Ecologia urbana amb ratpenats

Ecologia urbana amb caixes niu per ratpenats  Els ratpenats sempre han estat comuns al nostre entorn més proper. A les...
Llegir més
Llegir més
 

Projecte Òlibes del Montgrí

El projecte Òlibes del Montgrí, és un projecte de recuperació de l’òliba als pobles rurals.
Llegir més

You are donating to : Projecte liró

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...