Què és gisfera?

Sostenibilitat, economia social i professionalitat

Ens mou la natura

A Gisfera treballem per la millora del medi natural i la biodiversitat amb estratègies integrals i solucions innovadores, afavorint la implicació social i la sensibilització ambiental.

Gisfera està especialitzada en estudis, projectes i estratègies de desenvolupament local, conservació de la biodiversitat, comunicació ambiental, turisme responsable, educació ambiental, divulgació i recerca científica.

La nostra missió és treballar pel medi ambient i la biodiversitat d’acord amb els valors cooperatius i la sostenibilitat. Fem projectes per harmonitzar la interacció de les persones amb la natura, minimitzar els seus impactes i afavorir els efectes positius i real en la natura. Intentem provocar un canvi de mentalitat en la societat vers la conservació dels ecosistemes i la natura en general. Mitjançant una activitat professional que genera llocs de treball dignes, i uns projectes gestionats sota criteris de qualitat i excel·lència, volem afegir valor tant per l’organització com per la resta de la societat.

Gisfera, SCCL, som una cooperativa de treball associat, sense ànim de lucre, i amb raó social a Mas Soler Nou, d’Estanyol (Full 14927 inscripció 1 del Registre de Cooperatives de la Generalitat de Catalunya, regulada segons la Llei 12/2015, de 9 de juliol, de Cooperatives de Catalunya).

Valors i objectius

Economia social

Projectes sostenibles i amb ànima

La natura és el nostre medi i el nostre mitjà per dinamitzar el territori. La conservació de la natura i la biodiversitat és l’eix central dels nostres projectes.

Sostenibilitat

Pensem globalment i actuem localment

Som conscients de la repercussió dels nostres projectes locals en el món global i creiem en que els canvis són possibles.

Professionalitat

Social, econòmica i ambiental

Creiem que podem aportar el nostre granet de sorra a fer un món més just, equitatiu i sostenible. 

Coneix les persones

Xevi Soler
BIODIVERSITAT I RECERCA CIENTÍFICA

Geògraf i tècnic superior en gestió forestal i medi natural. Tinc experiència en restauració d’espais degradats, i en la gestió del territori. Faig divulgació ambiental a través de l’educació ambiental i guiatges en diferents espais naturals protegits. Desenvolupo projectes que afavoreixin la conservació de la biodiversitat i el seu estudi. M’agrada perdre’m per espais feréstecs i la fotografia de natura.

Estel Turbau
Desenvolupament local i cooperació

Ambientòloga i experta en SIG.
Des de fa uns anys participo en diferents projectes de desenvolupament rural, gestió del territori, dinamització econòmica, turisme sostenible, conservació del patrimoni natural i cooperació transfronterera.
Faig il·lustració científica, m’encanta fer muntanya i descobrir les meravelles de la natura.

Marcel Gutinell
ECOTURISME I EDUCACIÓ AMBIENTAL

Guia de natura, educador ambiental i especialista en turisme de fauna.
Obsessionat en promoure i desenvolupar un turisme responsable amb el medi, amb el territori i amb les persones.
M’apassiona crear projectes que apropin la natura a la societat. Sóc expert en implicar-me en tot allò que pot comportar fer un món millor.

Col·laboradores habituals

Marc Vilella
Biòleg i educador ambiental

Tinc especial interès en l’estudi dels petits i grans mamífers i m’agrada compartir coneixements i experiències. M’apassiona el treball de camp i em deixo sorprendre sovint per la màgia de la natura.

Montse Carbó
Historiadora i guia patrimonial

Historiadora, arqueòloga i docent. Fa més de vint anys que em dedico a la difusió i didàctica de les Ciències Socials des de diferents àmbits: museus, empreses de serveis culturals i naturals, editorials i instituts de secundària. M’agrada acostar el patrimoni històric i cultural, sobretot la Prehistòria, a petits i grans.

Romina Ribera Marigó
Historiadora i arqueòloga

Llicenciada en Història per la UDG i en Arqueologia per la Universitat la Sapienza de Roma. Després d’anys dedicada a l’arqueologia professional i als guiatges en jaciments arqueològics, al 2015 comença a dedicar-se exclusivament a la gestió cultural. Al 2017 funda del projecte “Glops d’història. Arqueologia paisatge i vi” , dedicat a la recerca i la divulgació sobre la història i el vi català, a través de l’organització de visites guiades i tastos de vi en territori empordanès.

Carina Ibáñez
Arquitectura sostenible

Arquitecta apassionada per la reutilització de materials i l’arquitectura sostenible en entorns rurals, interessada en aconseguir la transformació dels espais naturals mantenint l’equilibri entre l’ús públic i la seva conservació.

"No dubtis mai de que un grup reduït de persones compromeses pot canviar el món, de fet, és la única cosa que pot fer-ho"

Margaret Mead

Contacta'ns!

Valors i objectius


Els inicis de gisfera

Després de vàries experiències laborals, tres companys de projectes, decidim treballar conjuntament en una estratègia que ens permeti desenvolupar la nostra feina fent allò que més ens agrada i que se’ns dóna més bé… projectes de col·laboració basats en el desenvolupament sostenible, la conservació del medi ambient, el turisme sostenible, la conservació i l’estudi de la natura


Per què una cooperativa?

Les empreses de l’economia social i cooperativa ens basem en la propietat conjunta i la gestió cooperativa. Aportem una doble utilitat a la societat, per una banda volem ser generadores de riquesa i activitat econòmica, i per una altra volem ajudar a donar resposta a reptes socials des del nostre sector d’activitat.


Per què sense ànim de lucre?

Els excedents no es distribueixen entre els socis, sinó que es reinverteixen. Els càrrecs del Consell Rector no són remunerats. Les aportacions dels socis a la cooperativa no poden meritar un interès superior a l’interès legal del diner. Les retribucions dels socis treballadors i del personal contractat estan limitats.


Els objectius de gisfera

 1. Desenvolupar projectes vinculats al territori, el medi ambient, el turisme sostenible, la conservació de la biodiversitat, l’educació i la divulgació ambiental
 2. Assessorar, coordinar i definir estratègies de desenvolupament sostenible
 3. Promoure i donar suport a la recerca científica
 4. Fomentar el treball col·laboratiu entre professionals

Esperit emprenedor

L’alta implicació dels membres de l’equip en la cooperativa facilita que ens adaptem a un tipus d’economia més just, social i equitatiu, on les persones són el centre d’un projecte basat en el coneixement, la innovació, la qualitat, la sostenibilitat i una correcta gestió i reconeixement del nostre talent.


Projectes honestos i amb ànima

Gisfera està compromesa amb la transparència com a valor fonamental de la cooperativa i en aplicació de la legislació vigent.

Transparència

Per donar compliment a la Llei de Transparència (19/2014), Gisfera fa públic els deures i les obligacions per promoure la transparència, garantir l’accés a la informació pública, establir mesures de bona governança i aconseguir un govern obert.

Història

Després d’anys d’experiència treballant en diferents projectes, l’any 2017 tres companys decidim constituir la cooperativa Gisfera, amb la finalitat de treballar conjuntament fent allò que més ens agrada i que s’ens dona més bé… projectes de cooperació basats en el desenvolupament sostenible, la conservació del medi ambient, el turisme sostenible i l’estudi de la natura.

Objecte social

En l’objecte social de Gisfera queda exclòs tot ànim de lucre i les seves activitats, desenvolupades principalment a Catalunya, se centren en:

 1. Desenvolupar projectes vinculats al territori, el medi ambient, el turisme sostenible, la conservació de la biodiversitat, l’educació i la divulgació ambiental
 2. Assessorar, coordinar i definir estratègies de desenvolupament sostenible
 3. Promoure i donar suport a la conservació, l’estudi i la restauració del medi natural i la biodiversitat
 4. Fomentar el treball col·laboratiu entre professionals de perfil tècnic i científic

La cooperativa podrà desenvolupar el seu objecte social de manera directa o indirectament, inclusiu mitjançant la participació en altres societats.

Sòcies i treballadores

Des de l’any 2017 Gisfera compta amb 3 persones sòcies treballadores. 

Segons els estatuts de Gisfera poden demanar ser socis de la cooperativa totes aquelles persones físiques amb plena capacitat d’obrar, que puguin aportar el seu treball personal a les activitats que en constitueixen l’objecte social de la cooperativa, de forma lleial, eficaç i eficient.

Òrgans de Govern

Els òrgans de la Cooperativa, com es detalla en els estatuts, són:

 1. Assemblea general
 2. Consell rector

L’assemblea general està constituïda per totes les sòcies i és l’òrgan d’expressió de la voluntat social en tots els aspectes. S’hi supediten els altres òrgans i les mateixes sòcies, fins i tot els absents. Celebrem 2 assemblees l’any: una on construïm el Pla de Gestió i una altra on fem balanç de tancament d’any i aprovem els comptes. Les assemblees són convocades pel Consell Rector.

El consell rector, que es reuneix 1 vegada al mes, és l’òrgan social de representació i govern de la cooperativa, i exerceix la gestió social i la direcció d’acord amb els mandats i les directrius de l’assemblea general, amb les facultats que defineixen els presents estatuts i la legislació vigent.

Del 16 de maig de 2017 fins al 16 de maig de 2021 el consell rector està integrat per:

 • Presidència: Marcel Gutinell Mauri
 • Secretaria: Estel Turbau Marin
 • Tresoreria: Xevi Soler Muñoz

Els òrgans de govern de Gisfera no reben cap prestació econòmica per desenvolupar el càrrec.

Eines d’avaluació i control

Gisfera utilitza B2B que cobreix les necessitats de les àrees de: comptabilitat i finances. Per a la gestió de projectes utilitzem Asana per al control de tasques. Així mateix, Thio Assesors és la gestoria encarregada de donar suport en les àrees de comptabilitat i finances de l’entitat.

A Gisfera anualment elaborem una memòria d’activitats (veure 2018 i 2019) i estem en procés de publicació del Balanç Social, una eina de mesura d’impacte i rendició de comptes socials, ambientals i de bon govern. 

Utilitzem els resultats per millorar internament i ens permet tenir dades agregades dels estàndards ètics de l’Economia Solidària i el Mercat Social. El balanç social avalua de forma sistemàtica, objectiva i periòdica cinc grans característiques: la democràcia, la igualtat, el compromís ambiental, el compromís social i la qualitat laboral.

Balanç social

A Gisfera anualment elaborem una memòria d’activitats i publiquem el Balanç Social, una eina de mesura d’impacte i rendició de comptes socials, ambientals i de bon govern.

[3d-flip-book mode=”fullscreen” id=”9189″][/3d-flip-book]

You are donating to : Projecte liró

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...