Solucions

Posem cura en el que fem i en com ho fem

Biodiversitat

Millora i restauració d'hàbitats

Dissenyem i executem projectes de recuperació d’hàbitats degradadats o que han patit algun impacte, amb l’aplicació de tècniques de bioenginyeria i treballs de restauració que permeten naturalitzar, gestionar l’ús públic, conservar i retornar el lloc al seu estat natural. 

Flora i fauna

El reforç de les poblacions mitjançant la reintroducció d’individus pot evitar la regressió d’una espècie en l’ecosistema. Sempre que sigui possible apostem per implicar la comunitat en els projectes de reintroducció per facilitar la seva pervivència.

Recerca i estudis

Duem a terme estudis del territori que avaluen l’estat de les espècies de fauna i flora presents en un espai natural mitjançant inventaris i l’aplicació de tècniques no intrusives amb sistemes de caixes niu i fototrampeig. La informació que obtenim d’un territori ens permet plantejar solucions i estratègies per a la seva gestió i conservació.

Territori

Consultoria estratègica

Identifiquem les oportunitats dels territoris per a esdevenir més sostenibles a nivell econòmic, ambiental i social. Proposem estratègies que permeten revaloritzar els municipis en base a la capacitat de càrrega dels seus recursos. 

Projectes d'ecoturisme

Creiem que el turisme hauria de ser responsable amb el medi ambient, fent un ús racional dels recursos i minimitzant els residus, respectuós i que afavoreixi l’economia local.

Ordenació i ús públic

Avaluem les accions necessàries per fer una correcte gestió de l’ús públic dels espais naturals i fem propostes innovadores per a garantir la preservació i la seva funció sistèmica.

Renaturalització d'allotjaments turístics

Portem a terme projectes d’adaptació dels allotjaments turístics i els espais per al turisme de fauna, disseny de rutes, infraestructures d’observació i desenvolupament rural lligat al turisme responsable.

Comunicació ambiental

Guies de natura

Oferim guiatges a la natura i de descoberta del paisatge i de la fauna salvatge. Som guies acreditats del Parc Natural del Montgrí, les Medesi el Baix Ter, del Cap de Creus i  bons coneixedors dels Aiguamolls de l’Empordà, l’Albera i el Massís de les Salines.

Educació ambiental

Tenim experiència en el món de l’educació ambiental i en la realització de tot tipus de tallers ambientals, tant per a escoles com per famílies i grups. Amb les nostres activitats volem transmetre coneixements sobre el nostre entorn natural, així com valors que ajuden en la formació d’una societat ambientalment compromesa.

Creació de continguts

Som bons coneixedors dels sistemes naturals, la biodiversitat i els processos que tenen lloc al medi ambient. Tenim habilitats i experiència en la redacció d’articles i llibres de caire científic i naturalista, fotografia de paisatges i de fauna salvatge, la il·lustració científica i el disseny de materials digitals i analògics per a la sensibilització ambiental.

Projectes realitzats

 

Senyalització del patrimoni medieval de Navata

Temàtica
Projecte de senyalització que convida a resseguir el traçat de l’antiga muralla i a passejar pels carrers del nucli antic, per revelar els orígens de la vila i l’estil de vida dels seus habitants a l’època medieval.
Llegir més
 

Il·lustració científica, fitxes de carnívors

Creació d'il·lustracions de carnívors per al disseny d'una nova activitat pedagògica.
Llegir més
 

Projecte transfronterer del Pirineu de l’Alta Garrotxa, les Salines i el Vallespir

Temàtica
El Projecte transfronterer del Pirineu de l’Alta Garrotxa, les Salines i el Vallespir hem desenvolupat diferents fases del projecte, des...
Llegir més
Llegir més
 

Recuperació d’hàbitats al Parc Natural del Cap de Creus

Temàtica
Recuperació d’hàbitats d’Interès Comunitari i tractament de flora invasora a Cap Norfeu.  
Llegir més
 

Visites guiades de natura per a municipis

Temàtica
Oferim activitats especialitzades de natura i per famílies per a Àrees de turisme de diferents municipis de l'Alt Empordà
Llegir més
 

Construcció d’un Hide d’observació de fauna a un allotjament rural

Temàtica
Construcció d’un hide d'observació de fauna per tal de millorar de l’oferta ecoturística de l'allotjament
Llegir més
 

Organització d’un curs de limícoles al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà

Organització d’un curs d’ornitologia especialitzat en limícoles de 2 dies complerts a les instal·lacions de l’aula de natura del  Mas...
Llegir més
Llegir més
 

Restauració del bosc de ribera de la Riera de Gou

Millora del bosc de ribera a la zona de la riera de Gou i del pantà d’en Mallol al municipi...
Llegir més
Llegir més
 

I Fira de Natura de Llançà

Temàtica
Disseny i gestió d’una fira especialitzada en temàtica de natura durant la Setmana Santa de 2019. Zona d’estands. Igualment es...
Llegir més
Llegir més
 

Fotografia de fauna

Fotografia de fauna realitzada per diferents entitats i projectes.
Llegir més
 

Estudi d’impacte ambiental d’una escala de peixos

Temàtica
Redacció de l’Estudi d’Impacte Ambiental de la construcció d’una escala de peixos en una resclosa al Riu Brugent, a les...
Llegir més
Llegir més
 

Diagnosi d’itineraris esportius

Temàtica
Inventari i proposta d’accions d’adequació d’itineraris esportius per la Oficina d’Equipaments de la Diputació de Barcelona. En aquest treball s’estan...
Llegir més
Llegir més

Un petit grup de persones compromeses pot canviar el món... de fet, és la única cosa que pot fer-ho.

Margaret Meade.

Contacta'ns!

You are donating to : Projecte liró

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...