Territori

El medi natural, el nostre entorn, és un actiu del nostre territori. La bona gestió d’aquest reverteix en el benestar de la població, i alhora és un indicador de bones pràctiques.

Un espai natural ben gestionat genera noves expectatives econòmiques, com de valorització del nostre territori.

Consultoria estratègica

Identifiquem les oportunitats dels territoris per a esdevenir més sostenibles a nivell econòmic, ambiental i social. Proposem estratègies que permeten revaloritzar els municipis en base a la capacitat de càrrega dels seus recursos. 

Els valors naturals, culturals i social dels pobles de Catalunya son el nostre patrimoni i poden ser l’eix del desenvolupament local dels territoris. 

L’equip de Gisfera identifiquem les oportunitats dels territoris per a esdevenir més sostenibles a nivell econòmic, ambiental i social. Proposem estratègies que permeten revaloritzar els municipis en base a la capacitat de càrrega dels seus recursos.

Elaborem i portem a la pràctica estratègies integrals de revalorització del territori perquè esdevinguin noves oportunitats de desenvolupament social, econòmic i ambiental.

Com a consultoria tècnica col·laborem amb els municipis i a les empreses per identificar, avaluar i revaloritzar el seu patrimoni natural perquè esdevingui el veritable motiu del canvi.  

Projectes d'ecoturisme

Creiem que el turisme hauria de ser responsable amb el medi ambient, fent un ús racional dels recursos i minimitzant els residus, respectuós i que afavoreixi l’economia local.

Elaborem programes i projectes de turisme de fauna per a fomentar el turisme de natura als allotjaments.

La captació de nous clients passa per oferir propostes diferenciades i de qualitat. El turisme de natura i respectuós amb el medi és un dels principals motius en l’elecció de la destinació (Eurobaròmetre 2017).

El turisme de fauna és un dels sectors en expansió a nivell global, i per tant, representa una oportunitat molt interessant pels allotjaments rurals.

L’equip de Gisfera som especialistes en oferir serveis orientats a empreses d’allotjament turístic. Després de realitzar una visita a l’allotjament, valorarem conjuntament les possibilitats de l’espai i us fem una proposta d’accions i activitats a desenvolupar-hi.

Turisme de natura

Construcció de Hides d’observació de fauna. Adequació de l’entorn per observació d’aus. Restauració d’espais degradats i adequació dels espais per a la seva descoberta i interpretació. Planificació estratègica.

Disseny d’itineraris

Disseny de rutes interpretatives i de sensibilització ambiental. Elaboració de continguts i tracks per GPS. Elaboració de plànols, senyalització, cartelleria i material de difusió.

Creació de nous productes

Creació de materials temàtics de fauna, flora, patrimoni, promoció ecoturística, assessorament estratègic de turisme responsable i projectes de desenvolupament rural per a entitats locals o organitzacions de gestió del territori.

Ordenació i ús públic

Avaluem les accions necessàries per fer una correcte gestió de l’ús públic dels espais naturals i fem propostes innovadores per a garantir la preservació i la seva funció sistèmica.

Naturalització d'allotjaments turístics

Portem a terme projectes d’adaptació dels allotjaments turístics i els espais per al turisme de fauna, disseny de rutes, infraestructures d’observació i desenvolupament rural lligat al turisme responsable.

  • Ordenació de les activitats
  • Instal·lació de punts d’agait (hides)
  • Caixes niu per a ocells

Projectes realitzats

 

Construcció de caixes niu

Hem proveït de diferents models de caixes niu per instal·lar al poble d’Aiguaviva.
Llegir més
 

Servei de Guies i d’Educació Ambiental del Parc Natural del Montgrí, illes Medes i Baix Ter

Des de principis del 2021, som el Servei de Guies i d’Educació Ambiental del Parc Natural del Montgrí, illes Medes...
Llegir més
Llegir més
 

Informes tècnics a l’impacte de plantes fotovoltaiques

Redacció d'informes tècnics de l'impacte socioeconòmic i els impactes sobre la biodiversitat de 5 projectes de plantes fotovoltaiques a l'Empordà. 
Llegir més
 

Senyalització del patrimoni medieval de Navata

Projecte de senyalització que convida a resseguir el traçat de l’antiga muralla i a passejar pels carrers del nucli antic, per revelar els orígens de la vila i l’estil de vida dels seus habitants a l’època medieval.
Llegir més
 

Projecte transfronterer del Pirineu de l’Alta Garrotxa, les Salines i el Vallespir

El Projecte transfronterer del Pirineu de l’Alta Garrotxa, les Salines i el Vallespir hem desenvolupat diferents fases del projecte, des...
Llegir més
Llegir més
 

Visites guiades de natura per a municipis

Oferim activitats especialitzades de natura i per famílies per a Àrees de turisme de diferents municipis de l'Alt Empordà
Llegir més
 

Construcció d’un “Hide” d’observació de fauna a un allotjament rural

Construcció d’un hide d'observació de fauna per tal de millorar de l’oferta ecoturística de l'allotjament
Llegir més
 

I Fira de Natura de Llançà

Disseny i gestió d’una fira especialitzada en temàtica de natura durant la Setmana Santa de 2019. Zona d’estands. Igualment es...
Llegir més
Llegir més
 

Diagnosi d’itineraris esportius

Inventari i proposta d’accions d’adequació d’itineraris esportius per la Oficina d’Equipaments de la Diputació de Barcelona. En aquest treball s’estan...
Llegir més
Llegir més

You are donating to : Projecte liró

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...