Reintroducció de l’òliba a Vilablareix

Informació del projecte

Client Ajuntament de Vilablareix
Data Juny 2021

Descripció del projecte

Aquest mes de juny el municipi de Vilablareix ha participat al projecte de reintroducció de l’òliba als nostres pobles. Gràcies a l’ajuntament de Vilablareix, la fundació Gentis i el bisbat de Girona, s’ha dut a terme el hacking de tres òlibes procedents del centre de fauna de Camadoca. El treball s’ha realitzat mitjançant la instal·lació d’un niu especial per alimentació i vigilància a l’església de Sant Menna. 

En paral·lel, s’ha desenvolupat un projecte educatiu adreçat a l’escola Madrenc i per famílies interessades en el tema, per les quals es va fer una sessió adreçada especialment a elles. En aquests tallers, s’ha explicat la importància de la conservació de les espècies de rapinyaires nocturns, i en concret de l’òliba, com s’alimenten, quina informació ens aporta l’anàlisi de les egagròpiles i el servei que aporten aquestes espècies als ecosistemes. 

L’institut de Vilablareix  també ha participat en els tallers amb els seus alumnes de 3r d’ESO que cursen l’ampliació de ciències. En aquest cas, varen conèixer com funciona la reintroducció d’una espècie salvatge i la importància que es duguin a terme projectes d’aquest tipus.

         

 

You are donating to : Projecte liró

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...