Col·laborem amb entitats públiques i privades a divulgar, comunicar i sensibilitzar de manera efectiva a la societat perquè sigui ella mateixa la impulsora de la transformació cap a la sostenibilitat, i que faci accions en benefici de la natura.
Volem promoure un canvi de sensibilitat cap a la natura, despertar consciència perquè les accions que fem i les decisions que prenem repercuteixin de manera positiva a la sostenibilitat del planeta, a la conservació de la biodiversitat i del nostre entorn natural.
A partir del nostre coneixement del medi i dels processos naturals, aportem eines comunicatives i proposem estratègies per a la transformació del territori i de la consciència social.
Més de 20 anys d’experiència com a educador ambiental i guia de natura m’han donat l’oportunitat de conèixer la realitat de la comunicació en el món de la biodiversitat i la sostenibilitat. Sempre he estat implicat en turisme responsable i economia social. Gisfera és la realització física d’aquesta manera de veure el món. Una cooperativa que desenvolupa projectes responsables de millora del territori i de la biodiversitat, i d’explicar-ho amb eines i recursos innovadors.
M’interessa difondre el coneixement científic per tal de millorar la consciència ambiental de la societat i així promoure la conservació de la natura. Utilitzo la il·lustració científica i els sistemes d’Informació Geogràfica en els projectes de divulgació. M’encanta innovar i crear noves formes de comunicació per a la sensibilització ambiental. Crec en el treball cooperatiu com a model de transformació social, econòmica i ambiental.
Biòloga de formació, educadora ambiental i especialista en agroecologia. Enamorada de tot el que fa referència al medi natural que ens envolta, he dedicat la meva vida a promoure’n la conservació i una relació responsable de la societat vers la natura. I tot això des de diferents vessants d’acció, passant per la producció de fruita i verdura ecològica fins a temes d’educació ambiental. Motivada de mena amb les coses que m’agraden procuro transmetre les meves passions als demès i gaudir cada dia dels regals que ens ofereix la natura.
Soc un amant de la natura i l’educació ambiental, el que més m’agrada es poder transmetre les ganes d’apendre i estima cap a la fauna i flora als més petits i no tant petits.
Ambientòloga de formació. Exploradora de la nostra petja a la Terra i amant de la recerca interior a través de la natura. He treballat en projectes d’agroecologia en el sector primari durant vint anys, fent horta, pa i menant un ramat de cabres. Promotora del consum responsable i l’alimentació viva. Implicada en l’educació compartida per petits i grans, cerco camins per educar i sensibilitzar en la consciència i coneixença del nostre entorn, promovent una reconnexió amb el nostre jo complet, immers en tot allò que ens envolta. Gaudeixo aprenent, descobrint, deixant-me sorprendre per la màgia de la vida i compartint.
L’alta implicació dels membres de l’equip en la cooperativa facilita que ens adaptem a un tipus d’economia més just, social i equitatiu, on les persones són el centre d’un projecte basat en el coneixement, la innovació, la qualitat, la sostenibilitat i una correcta gestió i reconeixement del nostre talent.
Les empreses de l’economia social i cooperativa ens basem en la propietat conjunta i la gestió cooperativa. Aportem una doble utilitat a la societat, per una banda volem ser generadores de riquesa i activitat econòmica, i per una altra volem ajudar a donar resposta a reptes socials des del nostre sector d’activitat.
Per donar compliment a la Llei de Transparència (19/2014), Gisfera fa públic els deures i les obligacions per promoure la transparència, garantir l’accés a la informació pública, establir mesures de bona governança i aconseguir un govern obert.
Després d’anys d’experiència treballant en diferents projectes, l’any 2017 decidim constituir la cooperativa Gisfera, amb la finalitat de treballar conjuntament fent allò que més ens agrada i que s’ens dona més bé.
Les activitats de Gisfera desenvolupades principalment a Catalunya, se centren en:
Des de l’any 2017 Gisfera ha comptat amb 3 persones sòcies treballadores. A partir del 2022, som 2 sòcies i 2 treballadores.
Segons els estatuts de Gisfera poden demanar ser socis de la cooperativa totes aquelles persones físiques amb plena capacitat d’obrar, que puguin aportar el seu treball personal a les activitats que en constitueixen l’objecte social de la cooperativa, de forma lleial, eficaç i eficient.
Els òrgans de la Cooperativa, com es detalla en els estatuts, són:
L’assemblea general està constituïda per totes les sòcies i és l’òrgan d’expressió de la voluntat social en tots els aspectes. S’hi supediten els altres òrgans i les mateixes sòcies, fins i tot els absents. Celebrem 2 assemblees l’any: una on construïm el Pla de Gestió i una altra on fem balanç de tancament d’any i aprovem els comptes. Les assemblees són convocades pel Consell Rector.
El consell rector, que es reuneix 1 vegada al mes, és l’òrgan social de representació i govern de la cooperativa, i exerceix la gestió social i la direcció d’acord amb els mandats i les directrius de l’assemblea general, amb les facultats que defineixen els presents estatuts i la legislació vigent.
Actualment el consell rector està integrat per:
Els òrgans de govern de Gisfera no reben cap prestació econòmica per desenvolupar el càrrec.
Gisfera utilitza B2B que cobreix les necessitats de les àrees de: comptabilitat i finances. Per a la gestió de projectes utilitzem Trello per al control de tasques. Així mateix, Thio Assesors és la gestoria encarregada de donar suport en les àrees de comptabilitat i finances de l’entitat. Pozo Assessors, ens fan assessorament en temes laborals. Properament Coop57, Triodos Bank i Caixa d’Enginyers seran les notres entitats de finançament i tresoreria.
A Gisfera anualment elaborem una memòria d’activitats i publiquem anualment el Balanç Social, una eina de mesura d’impacte i rendició de comptes socials, ambientals i de bon govern.
Utilitzem els resultats per millorar internament i ens permet tenir dades agregades dels estàndards ètics de l’Economia Solidària i el Mercat Social. El balanç social avalua de forma sistemàtica, objectiva i periòdica cinc grans característiques: la democràcia, la igualtat, el compromís ambiental, el compromís social i la qualitat laboral.
A Gisfera anualment elaborem una memòria d’activitats i publiquem el Balanç Social, una eina de mesura d’impacte i rendició de comptes socials, ambientals i de bon govern.