A l'hivern els ocells del nostre entorn poden trobar dificultats per alimentar-se. Construirem menjadores per afavorir que puguin alimentar-se amb material de rebuig i investigarem què poden menjar i quan s'han d'instal·lar.
Itinerari litoral en el que es gaudirà de penya-segats espectaculars, plantes costaneres, dunes preservades i pinedes mediterrànies. Durant el trajecte la ruta ens regalarà imatges de postal de la Badia de Roses.
Aprenem a llegir la natura a partir dels rastres dels animals. Petjades, excrements, sons. Ens serviran per conèixer els animals que viuen al Parc Natural i per entendre la importància de ser respectuosos amb el medi.
La tècnica nendo dango -bola d'argila, en japonès- consisteix a fer boletes d'argila, llavors, un substrat vegetal i aigua que, després de deixar-les assecar, s'escampen al terreny .
Itinerari per una zona de basses del Parc on podrem conèixer les espècies forànies de fauna que estan comportant un impacte negatiu als ecosistemes del Parc. Crancs americans, nàiades asiàtiques, visons americans i darrerament, coipus.
Sortida ornitològica en cotxe a diferents punts del Baix Ter per descobrir quines espècies d’aus ens visiten en el seu pas migratori d’hivernada i que podem observar en els conreus, les basses i els aiguamolls.
La duna continental és un espai únic del Parc. Per tal de consolidar la sorra cal que hi hagi vegetació que amb les seves arrels facin aquesta funció. Plantarem plançons de pins
El Daró, connecta el massís de les Gavarres i la Plana del Baix Ter. Un riu de caràcter mediterrani que forma un ecosistema de gran importància per a la supervivència d’espècies de flora i fauna
Itinerari per una de les zones més interessant del nostre territori per a observar i escoltar diferents tipus d'amfibis. Recorrerem diferents estanys al capvespre per a tal d'identificar els amfibis que podem trobar a l'Albera.
Al llarg d'un recorregut pels Aiguamolls de l'Empordà descobrirem el parc natural i els seus aguaits per escoltar i observar la brama de les daines en període de zel.
El foc és un element molt lligat als ecosistemes mediterranis. Visitarem la zona cremada aquest estiu 2021 per tal d'entendre les adaptacions i estratègies del bosc de la zona del coll de les sorres.
La Garriga és un espai natural força desconegut que es caracteritza per estar sobre un terreny calcari de pendents suaus i de paisatge típicament mediterrani.
La Zona dels Estanys de la Jonquera tenen un encant especial; entre suredes tancades i estanys plens de vida ens apareixen dolmens, menhirs i cromlecs.
El foc és un element molt lligat als ecosistemes mediterranis. Visitarem la zona cremada aquest estiu 2021 per tal d'entendre les adaptacions i estratègies del bosc de la zona del coll de les sorres.
Itinerari que permet veure el vell entramat agrícola de l’interior del Massís del Montgrí. Entre pinedes i garrigues, passarem per antics aixarts, dolines i barraques.
Itinerari per la Reserva Integral del Cap de Creus, on la geologia, el mar i la tramuntana dibuixen un paisatge de gran impacte emocional. Vegetació endèmica, estructures geològiques antigues i la mediterrània de fons.