(+34) 621 21 96 34 info@gisfera.com

Educasèpia. Oferta Pedagògica per tenir cura del mar i els pescadors des del plat

ClientProjecte Sèpia
AptitudsDisseny / educació ambiental
Pàgina webhttp://www.projectesepia.com/blog/activitats-educatives/

Educasèpia. Una Oferta Pedagògica per tenir cura del mar i els pescadors des del plat

Educasèpia, Cuidem la mar i els pescadors des del plat, és una iniciativa que pretén acostar els estudiants al món de les sèpies, una espècie emblemàtica de la pesca artesanal i el consum responsable de peix. 

El projecte ofereix diverses propostes educatives adaptades a cada nivell, des de cicle inicial fins a batxillerat, que inclouen tallers, visites guiades, jocs, vídeos i materials didàctics. L’objectiu és que els estudiants coneguin la biologia i el comportament de les sépies, la seva importància ecològica i socioeconòmica, les amenaces que enfronten per la sobrepesca i el canvi climàtic, i les accions que es poden realitzar per a la seva conservació i gestió sostenible. Així mateix, el projecte pretén fomentar el consum responsable de peix, promovent el coneixement de les espècies locals, les temporades de pesca, les etiquetes ecològiques i les receptes tradicionals.

El projecte, impulsat per Projecte SèpiaGisfera i els pescadors artesanals de l’Estartit, ha estat està cofinançat gràcies al Fons per al Desenvolupament Local Participatiu dels municipis pesquers, una operació cofinançada pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca.