(+34) 621 21 96 34 info@gisfera.com

Piribus, exposició itinerant

El projecte ADNPYR presenta el PIRIBUS, una exposició itinerant i interactiva que pretén mostrar i recollir part de la identitat i de l’ADN del Pirineu.

L’educació ambiental i el patrimoni (natural, cultural, turístic) són els protagonistes del “Viatge al cor dels Pirineus”, l’exposició que es presenta el proper dia 29 de març 2019 a Ripoll i que recorrerà 32 etapes per Catalunya, Andorra, Aragó, Navarra i França entre 2019 i 2020. La primera etapa serà a Tudela (Navarra) de l’1 al 14 d’abril.

L’objectiu del projecte ADNPYR i del PIRIBUS és sensibilitzar i posar en valor la identitat d’un territori de muntanyes a través del seu patrimoni. En un espai expositiu mòbil de 72 m2 i amb un variat programa d’activitats adreçades a tots els públics, el PIRIBUS mostrarà part del patrimoni pirinenc a través de diversos mòduls i també recollirà testimonis i punts de vista dels seus habitants.

En els continguts i activitats de l’exposició es mostrarà i treballarà la diversitat cultural, natural, de llengües o patrimoni d’uns territoris diversos i allunyats entre si per les muntanyes, però units per la seva història.

La història geològica, els paisatges, la biodiversitat i la història humana són els quatre espais temàtics que permetran al visitant explorar el patrimoni i en la identitat dels Pirineus. Es farà a través de dispositius de visió de 360 ​​º, pantalles tàctils i sonores, o la manipulació de mostres i objectes. També ens permetran recollir testimonis i punts de vista.

L’exposició ha estat concebuda amb el suport d’unes 65 entitats de la Xarxa d’Educació Pirineus Vius, que seran les coordinadores educatives en els programes d’activitats en cada etapa.