Educació ambiental i formació

Propostes pedagògiques a la natura

Amb una llarga trajectòria en el món de l’educació ambiental, les nostres activitats estan orientades a l’observació, el joc, la vivència, la interpretació i la comprensió.

Volem que els alumnes, a partir del joc, amb les dinàmiques o les activitats d’estudi, puguin aprendre a gaudir de la natura i que siguin capaços d’assolir uns coneixements que els faci més respectuosos amb el món que els envolta.

Som guies acreditats del Parc Natural del cap de Creus i del Parc Natural del Montgrí i les Medes i tenim àmplia experiència en guiatges de natura al Parc Natural dels Aiguamolls i tenim gran coneixement dels Espais Naturals de les comarques Gironines.

Propostes a la natura

Us proposem un conjunt d’activitats pedagògiques d’educació ambiental des de Cicle Inicial fins a Batxillerat, que es porten a terme a diferents espais naturals de les comarques gironines.

També us proposem Treballs de Síntesi i Estades a l’Empordà que inclouen un programa de propostes al medi natural per observar, conèixer, interpretar, avaluar, jugar i divertir-se aprenent amb i de la natura.

CURS 2019-2020

Activitats pedagògiques d'educació ambiental

Llegir el document

Hem dissenyat una programació amb un seguit d’activitats i tallers per a que l’alumne conegui, entengui i gaudeixi d’una manera agradable i respectuosa el seu entorn proper.

Entenem que amb la comprensió dels alumnes dels valors naturals i de les característiques i peculiaritats, farem estimar i valorar el lloc on vivim i la natura. Aquesta proposta està plantejada amb criteri, qualitat i respecte pel territori i per l’alumnat.

La tortuga Tura, els ulls de la sirena, els secrets de la sureda, els ocells dels aiguamolls, dòlmens i menhirs, l’energia eòlica… un ampli catàleg de propostes adequades a les competències de cada curs.

Estades a l'Alt Empordà

Llegir el document

Les estades estan adreçades des d’Educació Infantil a Cicle Superior Les activitats estan plantejades per a que l’alumne prengui consciència d’aquest entorn tan divers, com les raons que el fan així.
També us fem propostes d’estades temàtiques per cicles.

Treballs de síntesi

Llegir el document

Us oferim la possibilitat de realitzar el vostre treball de síntesi als Parcs Naturals de l’Alt Empordà.

Us proposem un seguit d’activitats en que es reflexionarà sobre el turisme, el paisatge, els espais naturals i la biodiversitat. Ecologia de la platja i dinàmiques litorals, el paisatge i la tramuntana del Cap de Creus, la interpretació del paisatge en barca, la geomorfologia a l’aire lliure, Ecokayak, visita a la llotja de Llançà, itinerari als Aiguamolls de l’Empordà, dòlmens i menhirs de l’Albera i el Cap de Creus i molt més.

Ocells a l'escola

Llegir el document

Proposta pedagògica per a conèixer els ocells de l’entorn de l’escola i alhora comprendre la seva importància en l’ecosistema. En col·laboració amb la Fundació Astres i l’Institut Català d’Ornitologia.

Iniciació al fototrampeig

Llegir el document

El bosc mediterrani és un espai on hi ha molta diversitat d’espècies d’animals. Aprendrem a reconèixer des de ven a prop diferents espècies d’ocells i mamífers a partir de les tècniques de fototrampeig.

Algunes de les nostres activitats estan subvencionades pel programa “Del mar als cims” de la Diputació de Girona. Aquest programa ofereix activitats d’educació en la natura i de coneixement dels espais naturals de les comarques gironines. Els Programes Pedagògics de la Diputació de Girona tenen com a finalitat materialitzar l’aproximació dels escolars al patrimoni cultural i natural de les terres de Girona.

Contacteu amb nosaltres per més informació sobre les activitats subvencionades. 

You are donating to : Projecte liró

How much would you like to donate?
€10 €20 €30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...