(+34) 621 21 96 34 info@gisfera.com

Els efectes del canvi climàtic

La variació del clima tindrà inevitables efectes a les zones costaneres, on el creixement del nivell del mar comportarà, no només la desaparició de part de la costa, sinó també de la biodiversitat d’aquestes àrees.

Desaparició de moltes platges i cales, l´acceleració dels processos d’erosió, l’augment del risc d’inundacions, el replantejament de moltes obres a primera línia de mar, la salinització dels aiguamolls i desembocadures de rius i la conseqüent alteració de l´ecosistema d’aquestes zones.

La possible pujada de la temperatura mundial en 2 graus centígrads durant el pròxim segle suposarà l´extinció del 30% de les espècies, la caiguda de la producció agrícola i una elevació del nivell del mar de 4 a 6 metres, han advertit els experts en canvi climàtic de l´ONU. 

 

Font: https://www.diaridegirona.cat/fets-gent/2653/aiguamolls-lemporda-sera-zones-mes-afectades-pel-canvi-climatic/193731.html

Sabries respondre: Quants metres ha de pujar el nivell del mar per inundar la vostra escola, el vostre barri o casa vostra?

En aquesta pàgina web podeu observar fins a on podria arribar el mar si puja tant sols 4 metres el seu nivell: https://www.floodmap.net/?ct=ES