(+34) 621 21 96 34 info@gisfera.com

Els ocells del parc

El grup d’animals més conegut del parc natural són els ocells. Se’n poden observar moltes espècies diferents. N’hi ha que viuen tot l’any als aiguamolls però n’hi ha molts que venen a passar l’estiu o l’hivern. També n’hi ha que fan viatges cap al Nord d’Europa o cap a l’Àfrica que paren a descansar.

La Migració

La Migració significa el moviment de les poblacions d’ocells que ocorren en èpoques determinades cada any, entre les zones de cria i d’hivernada. No només migren els ocells, sinó que els peixos, les papallones i les balenes, entre d’altres, també ho fan.

Els ocells migren per millorar les seves oportunitats de supervivència i també per millorar el seu èxit reproductor; es mouen cap a llocs on poden criar més polls que si es quedessin com a residents. Les espècies que migren ho fan perquè el clima ofereix millors ambients per alimentar-se, i en les zones de cria millors condicions per criar els polls.

 

Les Zones humides

Les zones humides són important per trobar menjar, trobar refugi i per descansar en aquests viatges. Per això és tan important la preservació d’elles com s’ha fet amb els Aiguamolls de l’Empordà

Observa les principals rutes migratòries d’Europa. Saps ubicar els Aiguamolls de l’Empordà ?

 

Migrating Birds In Europe Tracked By GPS

Font: Seguiment de la Migració dels ocells a Europa mitjançant GPS

 

Els ocells migradors

Saps dir si aquests ocells dels aiguamolls son migradors? Si tens dubtes, pots buscar la informació a http://www.sioc.cat/